Eelmine nädalavahetus sai sünnipäeva tähistatud seega tuli külalistele ka kooki pakkuda, nii et tegin kodujuustutorti maasikatega, mis on ka üks mu lemmikutest. Samuti tegin ma eile kooki ning selle siis emale emadepäevaks ja tuleval nädalal jagan kindlasti retsepti ka teiega.
Last weekend I celebrated my birthday, so I made a cake for quests. I made cottage cheese cake with strawberries, which is also one of my favorites. Also I made cake yesterday and I did it for my mother to Mother's Day and of course I'm going to share this recipe with you to, but I'm going to do this next week.
Sul läheb vaja: pool pakki Digestivi küpsiseid, 400 ml vahukoort, 150 g võid, 500 g kodujuustu, maasikaid(ma kasutasin nii külmutatud kui värkeid), 0.5 dl suhkurt, 20 g želatiini ja tarretisepulbrit(tarretist võid teha ka mahla ja želatiiniga)
You need: half pack of Digestive biscuits, 400 ml heavy cream, 150 g butter, 500 g cottage cheese, strawberries( I used both frozen and fresh), 0.5 dl sugar, 20 g gelatin and jelly powder( to make jelly you can also use gelatin and juice)
Purusta 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja küpsiseid, seejärel sulata või ning vala küpsisetele, sega kõik ühtlaselt ära ning suru tugevalt vormi põhja ning aseta natukeseks külmkappi.
Use 24 cm diameter springform cake tin. Crush biscuits in cake tin, then melt the butter and mix it up with biscuits. Then press the mixture into the bottom of tin and put it on the fridge.
Lõika külmutatud maasikad pooleks. Seejärel vahusta suhkur ja vahukoor ning kui sul on korralik vahukoor, siis lisa kodujuust ja pooled maasikatest. Ülejäänud maasikad lao põhjale. Seejärel paisuta külma veega želatiin ning sulata see kuuma veega. Kui želatiin on korralikult sulanud, siis sega see segusse. Seejärel vala segu vormi ja aseta umbes pooleks tunniks külma.
Cut frozen strawberries in halves . Then whip the heavy cream and sugar. If you have whipped cream you need to add cottage cheese and half of the strawberries. Other half put to base. Dam up gelatin and then melt it with hot water. If the gelatin have entirely melted add it to the mixture. Pour the mixture to the cake tin and put it to fridge for half hour.
Sega tarretisepulber kuuma veega ja lase sel jahtuda. Samal ajal lõika värsked maasikad viiludeks ning aseta viiluda tordile ja kõige viimasena kata kook veel tarretisega. Kook peaks kapis olema vähemalt 4 tundi või veel parem oleks, kui see saaks seal olla terve öö.
Mix the jelly powder with hot water and let it cool down a bit. At the same time take fresh strawberries and cut these to slices. Then take the cake and put slices to top of the cake and lastly cover the cake with jelly and put it back to fridge. It have to be there at least four hours, it's even better when it can be there for all night.
0 kommentaari:
Post a Comment