image2

SMAYLEST|BLOG BY HÄLY KONT

Men of the Cloth

Sel aastal õnnestu mul ka korra PÖFFil ära käia ja selle moekino raames ära vaadata film  nimega ''Rätsepmeistrid''. Kui filmi kvaliteet andis ehk pisut soovida ehk alguses hakkas jubedalt silmadele, aga peagi harjus sellega ära ja oli kõige väiksem mure, kui võtta arvesse, kui südantsoojendava filmiga tegu oli. Kindlasti soovitan kõigile, keda vähegi huvitab moemaailmaga seonduv. Vähemalt mind ennast pani see küll mõtlema sellele üle, mida ma oma tulevikult lõppude lõpuks siiski tahan. Kui ehk varem oli üsna kindel, et tahaksin töötada pigem suures ettevõttes, siis see film pani mind hoopis teisiti mõtlema ja nägema võlusid ka väikeettevõtjana tegutseva rätsepa töös.

This year I had oppurtunity to go to Estonian film festival called PÖFF and watched movie Men of the Cloth. It was so heartwarming. So if you are any way interested in fashion or garment making, then you should watch it. At least it put me to think about my future and what I really want of it. When I went to university to study Technical Design and Technology of Apparel, I was so sure that I want to work in garment making industry, but now I'm thinking about tailoring as well.

Pilt - http://menoftheclothfilm.com/
Film keskendub rätsepatööle ning jälgib kolme rätsepa tööd. Kolm peategelast - Nino Corvato, Checchino Fonticoli ja Joe Centofanti, on juba üsna kõrges eas ning on pühendanud oma elu rätsepakunstile. Hoolimata oma kõrgest vanusest jätkavad meistrid oma tööd, sest järelekasvu leidmine ei olegi nii kerge kui see tundub olevat. Nad pühendavad ennast täielikult kliendile ning annavad ideaalse lihvi ka kõige pisemale detailile, kuigi see kõik nõuab kordades rohkem aega, kui tööstuslikus tootmises, siis selle eest on kliendid oma rõivaesemetega väga rahul. Film näitab, kui palju aega ning vaeva tegelikult rätsep panustab, et saada kliendile selga just see ideaalne rõivas, mida klient soovib ning mis on talle kui selga valatud. 

The movie is about tailoring and follows  three tailors work. These three men - Nino Corvato, Checchino Fonticoli ja Joe Centofanti -  have devoted their whole lives to the art of tailoring. Even though they are in pretty high age they continue, since it's something they love and also it isn't easy to find new tailors who will continue garment making in old fashioned way. New generations go to the industry because time is getting more and more importan in these days. But with such small amount of time  you won't get the quality and devotion you will get by going to tailor. 


Antud filmis ei ole ehk küll nii palju glamuuri, kui oleme harjunud üldiselt moemaailma filmides nägema. Kuid kindlasti väärib see film vaatamist, sest on lihtsalt hämmastav, kui palju üks inimene oma töösse panustab.

In this movie you won't see glamour as you usually have used to see in fashion related movies. But it's worth watching, because it's just amazing how much some people put into their work.

Share this:

CONVERSATION

0 kommentaari:

Post a Comment

Powered by Blogger.