image2

SMAYLEST|BLOG BY HÄLY KONT

365 days 50 books - 20 - Red Queen

Lõpetasin täna just viimasel ajal populaarsemaks muutuva Victoria Aveyardi raamatu ''Punane kuninganna''. Ise avastasin selle tänu booktouberitele, sest siin ja seal ikka keegi jälle mainis seda, kuni lõpuks ta omale ka ära tellisin. Tegelikult on tegu suhteliselt uue raamatuga, mis on sel aastal ilmunud ning millele peaks veebruaris järg ilmuma. Ja nii mõned päevad tagasi jõudis see ka eesti keeles müügile. Oh ja selle raamatu kaas- see on lihtsalt imeline ju.

Today I just finised Victorya Aveyard ''Red Queen'', which is lately getting more and more popular. I found it thanks to booktoubers, because every once and again you could hear someone talking about that. So I finally bought it. But actually it's pretty new book, since it came out this year and second one should come out in February. Oh and the book cover - I just love it so so much.


Kõigi suust oli kogu aeg kuulda, kui hea see raamat ikka on, aga alguses ei saanud ma sellest vaimustusest kohe üldse aru, kuidagi ei läinud edasi see raamat. Õigemini mind häiris alguses see, et ma ei saanud kogu sellest keskkonnast aru, sest raamatu tutvustust ma lugenud ei olnud. Niisiis ühel hetkle lugesin huvi pärast ka tagant kaanelt tutvustuse läbi ja pilt oli kohe arusaadavam. Sest alguses jäi mulje, et tegu ongi sellise pigem, keskagse üldpildiga, sõjad, must turg, kauplemine ja kõik selline, aga ühtäkki olid seal ka tehnoloogia ja elekter. Ehk siis tegelikult võiks öelda, et maailm, kus tegevus toimub on küllaltki sarnane Näljamängudele, kus alamklass elab põhimõtteliselt olematutes tingimustes, kui samas kõrgklass naudib ilusat elu täiel rinnal. 

Lugu ise räägib ühiskonnast, mis on jagatud kaheks vere värvuse järgi - alamklass, kellel on punane veri ning kõrgklass, kellel on hõbedane veri ning kellel on ühtlasi ka üleloomulikud võimed. Punased teenivad Hõbedaid, ning siiani oli ka loo peategelane Mare Barrow üks punastest, kuid seda kuni hetkeni, mil ta sai töö kuningliku pere juurde ja avastas ka endal võimed. Kuninglik pere andis talle uue identiteedi, varjates tema tegelikku olemust ning kõigele lisaks pidi ta kihluma noorema printsiga. Kuid siiski ei suuda ta Hõbedasi pooldada ning liitub Ergava Kaardiväega, et liikuda edasi revolutsiooniga. Samal ajal aga tekivad tal tunded ja usaldus printside vastu, kuid reetmine on kerge tulema.

Ehk lõpuks muutus raamat tegelikult päris heaks, aga viite palli ta mult hinnanguks ei saandu ja seda alguse tõttu, mis ei olnud minu jaoks just kõige kutsuvam. Aga lõpuks haaras lugu mu kohe nii endaase, et raamatut oli raske käest panna ja siini tundub uskumatu, et mu lemmik printsidest osutus just selleks, kes Mare reetis. Kuigi ta on nüüd vastaspoolel, siis on ta endiselt mu lemmik ning loodan, et nad saavad Marega oma suhted korda, kuigi ma kahtlen selles, kuid loota ju võib.

 
I have only heard that this book is so good and  then when I started reading I couldn't understant what is so amazing about this, since the start was kind of confusing and bit boring. Okay I didn't bother to read descrition on the back, so when I finally did that I actually understand it better. But the word itself reminds me of The Hunger Games word, where the lower class is living in bad conditions and higher ones live some beutiful enjoyable life. There are black markets and wars and the things which remind you a bit of medieval time and then there are also technology.

The story itself is about Reds and Silvers - Red are lower class people with red blood and Silvers are royality with silver blood and superpowers. Reds are serving Silvers and until then the main character Mare Barrow was Red. She got a job at royal palece and there she found out that she also has superpowers, but she is red. The royal family made her bethroned to younger prince and hide her personality from the word making her Silver. But Mare still wasn't okay how Silvers were treating Reds, so she joind with Reds group called Red Guard. In attempt to take Silvers down and make them equal to reds she is also starting to have trust and feelings for princes, but betrayal is easy to come.

When I didn't like the beginning of the book, then in the end of the book I was so in love it that, so in one moment it was over. And I still can't believe that my favorite prince betrayed Mare like that. But still he is my favorite one and hope that he will end up on good side and hopefully he and Mare are endgame for the series, even though I don't exactly belive it, but my hopes are up.

Share this:

CONVERSATION

0 kommentaari:

Post a Comment

Powered by Blogger.