image2

SMAYLEST|BLOG BY HÄLY KONT

...no one is born a great cook, one learns by doing

Laupäeva õhtul jõudsin veel ka need saiakesed küspetada. Ausaltöeldes, ma ei tea isegi kuidas neid täpselt nimetada, kuna need ei ole mingi retsepti järgi tehtud. Aga kuna need tulid imehead, siis mõtlesin, et jagan teiega ka viisi kuidas neid teha. Kusjuures see on imelihtne. 


Vaja läheb lehttainast, kahte pakki kohupiima, kahte muna, hapukaid õunu ja pohlasid(võib ka jõhvikatega, aga siis võiks õunad magausad olla), mannat(umbes 1/3 klaasi) ja suhukur ning kaneeli.

Lõikad lehttainast parjad tükikesed, tükikeste servad vajutad nurkadest kokku ja keerad ääre üles, et täidis välja ei valguks. Siis segad kohupiima, munad ja maitse järgi paned suhkurt ning kõige lõpuks lisad manna ka kohupiimasegu sisse. Siis jaotad täidise võrdselt põhjade peale ära, peale õunu ning pohlasid ning lõpuks ka kaneeli ja pisut suhkur. Paned ahju ning kui lehttaigna ääred on juba piisavalt pruunid, siis on need ka üldjuhul valmis. 

Mul tuli idee, kohupiima ja lehttainaga midagi teha, nii et sai midagi tuletatud ja poleks uskunudki, et tulemus nii hea jääb. Soovitan soojalt!

Share this:

CONVERSATION

0 kommentaari:

Post a Comment

Powered by Blogger.