image2

SMAYLEST|BLOG BY HÄLY KONT

Küüslauguleiva salat

Soojade ilmadega pole kuidagi tahtmist sooja toitu süüa või veel vähem seda valmistada, seega sel ajal on salatid just imeline variant. Meie peres on suureks lemmikuks küüslauguleiva salat, mida on imelihtne valmistada ja mis on väga maitsev. Muidugi kui ema seda esimest korda tegi, siis mina ei olnud seda nõus proovima, sest no minu reaktsioon oli loomulikult selline: '' Mis mõttes sa paned küüslaugu leivad salatisse ja kartulit, riisi või makarone polegi kasutanud.'' Aga nüüd oleme kõik sellest sõltuvuses ja seda saab juba tihedamini tehtud kui kõigi lemmikut kartulisalatit.

Vaja läheb: 2 pakki küüslauguleiba(võib ka sibula omasid kasutada), 1 pikk kurk või 5-6 väikest, 1 purk konservherneid, 1 purk konservmaisi, 250g kuumsuitsusinki, 500g pakk hapukoort, rohelist sibulat ja pisut soola.

Haki kurk ja sink, lisa neile herned ning mais. Sega need hapukoorega läbi ja lisa pisut soola, kuid soolaga tuleks olla ettevaatlik, sest hiljem annavad ka leivad soolasust juurde. Lõpuks lisa leivad ning haki juurde ka rohelist sibulat. Sega veel korra läbi ning jäta umbes pooleks tunniks külma, et hapukoor jõuaks ka natuke leiva sisse imenduda ja valmis ta ongi.


With warm weather I don't want to eat hot food that likely, neither I don't like the idea of cooking them with weathers like that. So in that cases salads are perfect. The favorite one in our family is garlic bread salad. It's easy to make and it's also just delicous. Of course when my mother made it first time, my reaction was exatly like that: "What? You but garlic bread into salad? No potatos, rise or macaroni? No way I'm going to eat that.'' And now it has been our favorite for a long time.

You need: 2 pack of Estonian garlic bread(or you can use onion ones), 1 big cucumber or 5-6 small ones, 1 tin of canned corn, 1 tin of canned peas, 250g hot smoke ham, 500g sour cream, green onion and a little bit of salt.

Mince cucumber and ham, add corn and peas and then mix it up with sour cream. Add a little bit of salt, but be careful with that, since the bread will give some salty taste as well. Add garlic breads and green onion, then mix it up again. Finally left it to frige for thirty minutes, so the bread will absorb a little bit of sour cream and then it's ready for serving. 

Share this:

CONVERSATION

4 kommentaari:

  1. prantsusmaal pole küüslauguleiba! :'( ja pole peenleiba kaa et ise teha..........

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sellisel juhul küll :( Kusjuures kui ma selle tõlget otsisin, siis ainuke vaste, mis ma pika otsimise peale leidsin oli Estonian garlic bread ja siis ma jõudsin arusaamale, et seda ei olegi vist väga kuskil peale Eesti lähiümbruse. Ja seni olin arvanud,et see ikka ülemaailma levinud snäkk.

      Delete

Powered by Blogger.