image2

SMAYLEST|BLOG BY HÄLY KONT

Retsept: Õunamuffinid

Need kolm päeva, mis ma olen saanud kodus olla, olen ma suure osa asjast köögis veetnud, kuna otsustasin, et talveks oleks ka miskit moosi vaja teha ju, nii ma siis laupäeva hommikul selle valmistamist alustasingi ja praeguseks nüüd lõpule viisin ja moosi purki sain. Aga kuna õunadega oli juba hoog sees, siis tuli tahtmine ühed mõnusad õunamuffinid ka valmis küpsetada. Ühtegi meelepärast retsepti ma kuskilt ei leidnud, nii et miksisin kõige tavalisemad muffini komponendid kokku ja sain ühed imemaitsvad koogikesed. Ja kuna tegu on ühe imelihtsa retseptiga, siis miks mitte seda rõõmu ka teiega jagada.

These three days I have been able to spend at home, have mostly gone by in kitchen, since I decided to make some apple jam for winter and today I finished with this. Still apples in mind, I decided to make some apple muffins as well, but I didn't find any recipe I would of liked, so I mixed up most common thing for muffins and ended up with delcious ones. So why not to share the recipe with you too.

Vaja läheb: 3 muna, 2.5 dl suhkurt, 3dl jahu, 150g võid, näpuotsatäis soola, 1tl küpsetuspulbrit ja kaks keksmist õuna. 

You need: 3 eggs, 2.5 dl sugar, 3dl flour, 150g butter, a little bit of salt, 1tsp backing powder and 2 apples. 


Sulata või ja jäta see jahtuma. Seejärel vahusta munad suhkruga ning lisa vahule vaheldumis segades jahu, küpsetuspulber ja sool ning kõige lõpuks sega juurde ka jahtunud sulavõi. Viimaks koori õunad ja haki kuubikuteks ning lisa segule. Pane valmis muffinivormid, täida need taignaga. Et peale krõbe koorik saada - raputa peale ka suhkrut ja kaneeli. Ja pista muffinid ahju ning küpseta, kuni muutuvad pealt kuldpruuniks. Loomulikult võib igaks juhuks ka hambatikuga katsetada, kas on valmis. Sellest kogusest tainast peaks saama umbes 24 muffinit.

Melt the butter and let it cool down. Then whip up sugar and eggs and  add flour, backing powder and salt alternatly stirring. Then add melted butter ad mix the whole thing up again. And finally peel apples and mince them into cubes and add these to the dough. Then pour it to the backing tin and add some sugar and cinnamon as frosting to get them crispyon top. And now bake then until they are beautiful golden brown and just in case you can try with toothpick if it's ready on the inside. With this portion you should have about 24 muffins. 

Share this:

CONVERSATION

0 kommentaari:

Post a Comment

Powered by Blogger.