image2

SMAYLEST|BLOG BY HÄLY KONT

Õudus kuubis - kartulihelbed

Täna tuli mul suur isu kartulipudru ja tomatipasta-kana kastme järgi, aga kuna mul pole pudrunuia, siis lusikaga karutlite pudruks tegemine ei ole just kõige meeldivam tegevus. Kuigi mulle see pakipuder just eriti suurt vaimustust ei valmsita, siis otsustasin ikkagi seda ostma minna. Aga ma ei suuda  Prismas kunagi midagi üles leida, siis neid ma lõpuks ei leidnudki, aga selle eest leidsin hoopis kartulihelbed, mis tundus ju veel parem variant.

Aga oh õudust, kui ma selle paki peal oleva õpetuse järgi valmis sain. Üks imelik valge mass see oli. Olgu, värvus võib petlik olla, pealegi ei saagi ju neist ilusat kollast putru nagu saaks kartulitest. No maitse oli veel kuidagi ehk talutav, aga see lõhn kindlasti mitte. See meenutas mulle täpselt seda lõhna, kui väiksena sai vanaemaga vasikalaudas kaasas käidud ja neile lõssipulbrist piima tehtud. Ja ei, see ei ole meeldiv lõhn. Ja kujutage siis ette seda jubedat massi, jubeda lõhnaga ja vaevu söömist kannatava maitsega.

Proovisin esimest korda - no nii enam vähem. Proovisin koos kastmega - tundus juba päris söödav. Ja kolmandat korda ilma kastmeta tundus see ikka totaalne katastroof ja mõte, et ma peaks seda veel homme töö juures lõunaks sööma tundus eriti enda piinamine.



Ma ei kujuta ette, kas ma tegin midagi nii valesti? Või ongi tulemus kogu aeg selline, sest ma tegin kõik täpselt õpetuse järgi. Igatahes lõpuks ma kallasin selle lihtsalt ära ja keetsin omale ikkagi kastme kõrvale tatart, kuigi mul on sellest juba üsna kõrini, siis vähemalt söödav oli. Igatahes, kui olete sama sinisilmsed lootes kartulihelvestest miskit head saada, siis no seda head sealt kohe kindlasti ei saa.

On ehk kellelgi paremaid kogemusi, sest mul on seda pool pakki alles veel ja äkki miskit söödavat sellest ikka teha saab?

Share this:

CONVERSATION

7 kommentaari:

  1. Ise pole küll neid helbeid kunagi proovinud, kuid kui kartulipudru tegemiseks pudrunuia pole siis tavaline klaasist siidripudel võib ka väga hästi asja ära ajada. :)

    ReplyDelete
  2. See ongi õudus kuubis :D

    Pudrunuia asemel käib suva klaaspudel ka :)

    ReplyDelete
  3. Vot klaaspudeli peale ma pole tulnudki, muidu ikka üritasin kahvli või lusikaga, aga jube tüütu tegevus ja lõpuks jääb ikka tükiline :D

    ReplyDelete
  4. Lihtsam oleks ehk olnud pudrunui osta hoopis, kui sa nagunii poes käisid ja neid helbeid ostsid :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kusjuures ei olnud ühtegi, ma pikemat aega otsin juba, aga sellist ikka ei leia nagu ma tahan. Muidugi ma tean, et mul endal töö juures üks variant isegi müügil, aga mulle ei meeldi sedasorti :D Ma olen lihtsalt selle vana veneaegse variandiga nii ära harjunud, et kõik need uued tunduvad kuidagi kahtlased :D

      Delete
  5. Ma olen viis aastat vanematekodust eemal elanud ja senini pole pudrunuia ostnud - lasen aga vapralt klaaspudelitega edasi :D

    ReplyDelete
  6. google otsingusse kartulihelbed viib delfi naistekasse, kus antakse valmistamiseks soovitusi, näit kotleti- ja pannkoogitaignasse jne, mitte pudruks ilma maitseaineteta.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.