image2

SMAYLEST|BLOG BY HÄLY KONT

Tervislikumad hommikud

See on küll ime, kui ma suudan hommikuti nii vara üles tõusta, et jõuan omale putru teha. Aga tegelikult see ei võta ju üldse kaua aega, kuid ikkagi on hommikuti peas enamasti mõte, mul on kiire ja ma ei jõua seda teha, aga lõppuks istun ikka kümme minutit voodi äärel, sest bussini on veel aega.


Aga tegelikult on üldse mu toitumine viimasel ajal mingil määral muutunud ja seda suurelt selle tõttu, et mul lähevad kõik asjad kogu aeg enne halvaks, kui ma need ükskord ära söödud saan. Kõigepelt tekkis võile alati selline ebameeldiv maitse juurde ja ma olin selle ajaga heal juhul pool ära kasutanud, seega asendasin selle toorjuustuga, sest toorjuustu saab ka mõnuga galettide või sepiku peale panna, kui võid paneks vaid imeõhukese kihi. Kui väike olin, siis vanaisa ikka küsis, mis ma sellest leivast pahteldan, nii et eks sellest võite eeldada, kui õhuke kiht seda sinna sai.  Järgmisena läks mul kogu aeg pool sepikut hallitama, niisiis olen nüüd enamasti pigem riisigalette ostnud. Hah mäletan veel, kuidas kunagi tundusid need ühed jubedad asjad, aga tegelikult igati maitsvad.

Lõpuks selgus veel seoses tervisega, et oleks hea, kui ma väldiks punast liha ning võimalikult palju soola kasutamist, aga kuna kanasink mulle niiväga meelt mööda pole, siis olengi aeg-ajalt üritanud hommikuti hoopis putru teha. Leivapealse leidmine muutub aina keerukamaks, kuna miskipärast paljusid asju söön ma ainult leiavaga, aga kuna leiba ma ka eriti ei taha, siis on valikuvariandid üsna väikesed ja mõistus vahel täitsa otsas.  Tegelikult olen vahepeal ka mõelnud toitumiskavade peale, aga minu praeguse "kunagi pole aega" elustiiliga sellest ilmselt midagi väga välja ei tuleks.

Share this:

CONVERSATION

2 kommentaari:

  1. arvasin ka algul, et toitumiskava järgi söömine on võimatu, kuna vaba aega nii vähe, kuid tegelikkuses võidad ajaga, kui mõtled ette, mida päevaks vaja ja teed mingil ajahetkel päevatoidud korraga valmis. ostad paar toidukarpi ja võtad kaasa kuhu iganes vaja :) kui tahad toitumist kontrolli alla saada, siis mina küll soovitan.
    leiva peale on näiteks parimaks variandiks kalkunisink ja kuigi riisigaletid tunduvad tervislikud, siis tegelikult on toiteväärtus neil madal, tervislik oleks siiski eelistada sepikut või täisteraleiba.

    tore blogike on sul! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vahepeal tegin paarik päevaks toidu valmis ja võtsin siis selle tööle kaasa, aga nüüd ma enamasti lähen hommikul 8 aeg kodust kooli ja siis sealt otse tööle ja lõpuks õhtu kümne aeg jõuan koju tagasi. Ja kui alati lähen mõttega, et nüüd peale tööd teen söögi homseks valmis, siis koju jõudes on reaalsus see, et jõua ma mitte midagi teha :D Õnneks üks kuu pärast peaks elutempo natukenegi rahulikumaks muutuma ja siis on ehk aega ka asi paremini kontrolli alla võtta :)

      Delete

Powered by Blogger.