image2

SMAYLEST|BLOG BY HÄLY KONT

Üks äärmiselt ananassine kohupiimakook

Selle retsepti jagamine on juba päris pikalt edasi lükkunud, aga siin ta nüüd on. Mõtlesin tookord, et teen üle pika aja ka miskit täpse retsepti järgi, kuid nagu meil ikka maal tüüpiliseks muutunud, siis poes pole just seda kõige tähtsamat asja, aga kuna ma juba ekstra koogi pärast poodi läksin, siis ei saanud ju seda tegemata jätta ja tuli välja mõelda alternatiiv, seega siiski see retsept väikeste muutustega. 


Põhi: 200g võid, 1.5 dl suhkurt, 1 muna, 2.5 dl jahu, 1.5 dl kaerahelbeid, 1.5 tl küpsetuspulbrit.
Täidis: 1 suur purk ananassikonservi, 2 kohupiimapasta toru, suur pakk kohvikoort, 3 muna, 1.5 dl suhkurt, 1.5 tl vanillisuhkurt või hästi natuke vanilli(vanilli kasutamise korral ei tohiks üle pigutada, vastasel juhul jääb kibe maitse koogile)

Põhja jaoks vahusta omavahel või ja suhkur, millele lisa muna ning seejärel omavahel segatud kuivained. Kata ahjuplaat  küpsetuspaberiga ning suru tainas ühtlaselt plaadi põhja. Antud tainas jääb üsna kergelt käte külge, seega tee enne käed kraani all märjaks, seda lihtsam on sul tainast laiali suruda.  

Klopi lahti munad koos suhkruga ja lisa kohupiimapasta ning kohvikoor. Lisa pisut vanilli või vanillisuhkurt ning sega segu korralikult veel läbi. Mina lisasin veel segule mannat, kuna mulle tundus segu liiga vedel, mistõttu ei pruugi ta korralikult ära küpseda. Samuti võib kasutada tärklist, see on täiesti enda valik, kuid mulle meeldib, kui on mannat kohupiima sees. 

Seejärel tükelda ananass ja laota põhjale laiali ning peale vala kohupiimasegu. Seejärel küpseta( algse retsepti järgi 200 kraadi juures 30 minutit). Ise kasutan ma puuküttega pliiti seega, ei ole kindel, kui hästi ta nende kraadi juures toimib, sest nagu aeg on näidanud ei küpse sugugi koogid selle aja järgi, mis retsepti antud on. Seega lihtsalt katseta vahepeal tikuga kas kook on valmis või kui kipub liiga kiiresti pealt pruuniks minema, siis kata kook fooliumiga.

Share this:

CONVERSATION

2 kommentaari:

Powered by Blogger.