image2

SMAYLEST|BLOG BY HÄLY KONT

Retsept: lihtne kohupiimakook

Tegu on minu ühe lemmikuma kohupiimakoogiga, kuid avastasin polegi varem sellest siin retsepti jaganud. Natuke aega tagasi sai jälle seda kooki tehtud ja pilt ka klõpsatus, siis ongi ehk paras aeg sellest lõpuks ka juttu teha.

Sul läheb vaja: 1 pakk juubelitordipulbrit, 200g võid, 2 pakki kohupiima, 250 g hapukoort, 3 spl jahu, 3 muna ning 1 klaas suhkrut.

NB! Kui kasutad maitsestatud kohupiima, siis suhkrut vähem lisada.

Põhja ning purukatte jaoks vala tordipulber kaussi ning näpi see võiga läbi tükiliseks massiks. Seejärel vala 3/4 sellest ahjuplaadile ning suru tugevalt vormi põhja.Järgmisena vahusta munad suhkruga lisa hapukoor ning seejärel kohupiim. Massile lisa veel 3 spl jahu ning sega see veel korralikult läbi. Soovi korral võid lisada pisut ka vaniljesuhkrut. Vala segu plaadile ning puista peale põhjast järele jäänud segu. Küpseta kooki 180-200 kraadi juures, kuni purukate on pealt piisavalt pruuniks küpsenud. 

Mainin veel ära, et kook jääb paksem ja mahlasem, kui kasutate umbes 30x40 mõõdus plaati. Aga kuna mul oli praegusel hetkel ainult üks suur plaat käepärast, siis sai selline õhem.


Share this:

CONVERSATION

0 kommentaari:

Post a Comment

Powered by Blogger.