image2

SMAYLEST|BLOG BY HÄLY KONT

First world problem - shopping

Mina olen see sügis ikka tõiselt hädas olnud sobivate üleriiete leidmisega. Kõigepealt olin ma ikka päris sihikindel, et ma muretsen omale lõpuks ühe mantli. Mul pole tõesti mitte kunagi ühtegi mantlit olnud ja lõppkokkuvõttes ma valisin ikkagi jope. No, mis teha kui ühtegi sobivat ei ole kuskilt võtta. Siis tekkis mõte, et oh teeks ise, nüüd oskan ju selle lõiget ka teha, nägin veel sobilikku kangast ka päris hea hinnaga, aga siis mul jõudis kohale, et kohe kohe koputab projekt uksele ja siis võib vaid unistada endale millegi õmblemisest.

Nii olen siis paar nädalat omale uut jopet otsinud. Kuigi ma alles aasta alguses ostsin uue, aga ma ei tea isegi, miks ma tolle ostsin, sest see on lühike jope. Ja tegelikult mulle ei meeldi ju lühikesed ning lisaks avastasin nüüd, et see on mulle veel suureks ka jäänud, nii, et ma olen igal vabal hetkel käinud jope otsingul. Vanasti nagu sai jope ka ilma igasuguse probleemideta leitud ja väga palju, miskit otsima ei pidanud. Aga nüüd on sadakümme häda, küll üks on liiga lühike, teine hoiab imelikult, kolmandal on käisel lühikesed, siis on hind liiga kõrge, siis ei meeldi lõikelised lahendused ning lõpuks, kui leiad selle ideaalse sobiva hinnaga, eks siis pole loomulikult õiget numbrit. 

Üks näide New Yorkerist. Leidsin ideaalse jope, kõik oli super, kuni tahtsin seda eest kinni panna. Ja mida pole, on lukk. Kes teeb talvejope ilma lukuta? Kas tõesti arvati, et need trukid on need kõige püsivamad kinnitused jope jaoks? Olgu, see selleks, sellel oli vöö ka, mis oleks trukkide lahti tulemist takistanud. Aga siis ilmnes järgmiseks fakt, et katteriideks on valitud kunstkarusnahk. No jumala eest, kes selle väja mõtles, sellel pidi küll igasugune praktiline mõtlemine puuduma. Ma saan aru,e t see hoiab sooja, kui lukku pole, aga kes tahaks omale jopet, mis talle jubeda kõhu ette tekitab. Eks ma viisin selle jope siis nõutult omale kohale tagasi. Aga see nii nii meeldis mulle, nii, et see jäi tükiks ajask veel kripeldama. 

Oi ma olin täna üks õnneseen, kui sain lõpuks Pärnu Lindexsist omale sobiva jope. Kuigi hind oli veits krõbe, aga kuna üldpildina meeldib see mulle väga ja sobib ka, siis ära ma ta lõpuks ikka ostsin. Muidugi kassas oli tore kuulda, et kui mul tuleks lisaks sõnumitele ka e-mailiga sooduspakkumised, siis ma oleks saanud selle jope pea 30 eurot odavamalt. Miks ma varem ei teadnud, et neil meililist ka veel on? Aga vähemalt on mul nüüd korralik jope, ega pea enam külmetades nahktagiga ringi käima. Ja varsti varsti näeb kindlasti pilte ka mõnes postituses, sest nüüd ma sain küll oma kaamera, aga unustasin mälukaardi maha.

Finding outerwear is just so difficult. Firstly I was so sure that I will buy a coat. Since I never had a coat and now I really wanted it, but I didn't found any, that I would like. Then I was thinking that I'm going to make myself one. I even found perfect material with pretty good price, but then I remember that I have outerwear project coming and then I won't have any time to sew something for myself.

Well, then I decided to buy parka or winter jacket. But oh boy, I never thought that it can be so difficult. Few year back I basically bought the first one I liked. Actually I just bought winter jacket back in February, but I don't like short ones. And it's short, I don't know why I bought it and now I actually discovered that it's too big for me as well. So I have been looking for the right one for few weeks. But what are you doing, when you don't like anything. Firstly you don't like the the length, then other one holds weird, then sleeves are too short, then I don't like the cut and next price is too high and when you finally find perfect one, then they don't have your number.

One example from New Yorker - I found perfect parka andwhen I wanted to zip it up I noticed that it didn't have a zipper. Like who makes winter coat without zipper? Press buttons aren't best to hold front together. Fine, it also had a belt, so wasn't the biggest problem. But then I discovered that the front facing is of fur. Like really why you make it from fur? I get that you want it to be warm if you don't have zipper, but anyone don't want to wear a winter coat which makes you two times bigger. So I put it back. And later was thinking that it was so beautiful and I really wanted it, but the facing in there ruined everything.

But finally today I found perfect one from Lindex. Even though the price was too high and usually I would have but it back and looked for another cheaper one, but it was the last store left and I didn't found anything else at all. But at least now I don't have to freeze with my leather jacket and I actually really really like it, but it was hard to find. And definitley you  will see it soon on some post, but right now I can't take pictures. I have my camera now, but forgot my memory card. 

Share this:

CONVERSATION

4 kommentaari:

  1. Ma umbes kuu aega tagasi tahtsin endale kevad-sügis jopet osta. Kuna mul mitu mantlit on, siis tahtsin jopet, et tennistega kanda. Käisin Tartus kõik suuremad kaubanduskeskused läbi, aga jopet ei leidnud. Kirjutasin sellest seigast siin: https://sanvisioon.wordpress.com/2015/09/16/kust-leida-normaalset-jopet/
    Lõpuks ostsin ikkagi ühe uue mantli endale, mis passiksid ka tennistega ja olen ülirahul selle mantliga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eks ta kipub vist ikka nii olema, et seda ei saa, mida tahad. Muidugi nüüd mul on järgmine missioon talvesaapad. Aga ootasin ühtede ostmisega liiga kaua, nii et neid ma enam ei saa ja nüüd mulle kindlasti ükski teine enam ei sobi :D

      Delete
  2. Ma just täna käisin kevad-sügis saapaid ostmas ja nii nigel valik on igal pool, et lõpuks lihtsalt ostsin ühed ära, sest rohkem ei viitsinud ringi käia. Ma juba eelmine nädal otsisin, aga siis ei leidnud midagi. Aga kuna ilmad lähevad juba päris jahedaks, siis oleks juba vaja saapaid. Hoidsin silmad talvesaabaste suhtes ka lahti, aga neid ei olnud veel peaaegu üldse.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul oleks just talvesaapaid vaja, kuna kevad-sügise omi on mitmeid, aga need talvesaapad, mis mul kogu aeg silmapiiril olid, olid internetist. Ja kuna mul veel jalanumber 42, siis poest leidmise puhul saab see ikka üks paras peavalu ilmselt olema.

      Delete

Powered by Blogger.