image2

SMAYLEST|BLOG BY HÄLY KONT

...., sest et teised blogijad saavad pahaseks

Kui ma oma viimast meili vaatasin, siis ei osanudki kohe midagi öelda ja lugesin selle kohe mitu korda läbi, sest tundus kuidagi veider kiri. Aga oh ei sain ikka kõigest õigesti aru. Uskumatu, kui nahaalsed ettevõtted ikka olla võivad. Jutt käib siis eelnevas postituses(nüüdseks kustutatud) mainitud ettevõttest, kuid nimepidi ma neid enam nimetama ei hakka, kuna ma ei viitsi lihtsalt sellel teemal rohkem jageleda. Igatahes nagu ma algselt mainisin, siis oli üks päev mu postkastis kiri, kas oleksin nõus nende lehelt kokku panema soovide nimekirja, no ja kuna seal oli päris mitmeid asju, mis mulle meeldisid, siis tükki see mul küljest ju ei võtnud, seega panin postituse kokku.

Nüüdseks olen seda teksti pisut muutnud.  Aga igatahes sain, siis täna kirja, et nad ei taha, et posituses oleks kasutatud fraase, et see on nende poolt palutud või, et nad on seda sponsoreerinud. Nii et nad tulid mulle ettekirjutusi veel tegema, kuidas ma midagi kirjutama pean. Ehk sisuliselt saatis ta mulle täna teksti ette, mille oleks ma pidanud sinna asemele panema. Aga ma võin sellistel puhkudel pisut kiuslik ka olla ja ei kasutanud nende teksti, vaid muutsin lihtsalt esimese lause ära. Miks ma üldse seda muutma peaks? See on minu blogi, mis tähendab, et ma kirjutan sellisel viisil kuidas ma tahan ja kui ettevõte palub mul endast postitus teha, siis mul on õigus ka asjast kirjutada nii nagu ma soovin või arvan. Ja kui nad ei suuda aksepteerida isegi lauset, mis pole kuskilt otsast negatiivne, siis ei ole blogid kohe kindlasti see õige koht, kus ennast reklaamida

Aga kõige parem pärl selle juures oli see, et nad tahavad, et ma teksti ära muudaks, sest kuskil ehk mõni blogija saab pahaseks, et nad neil ei palunud oma soovide nimekirja kokku panna. No jumala eest, kui need vihased blogijad kuskil tahavad ka oma soovid kirja panna, siis palun laske aga käia, ega teil käed raudus pole ja keegi teid selle eest vangi ka ei pane, et te miski sellist postitust ilma eelneva ettevõttelt saadud kirjata teha ei saaks. 

Ja nüüd sain veel ühe kirja, et tekstisiseselt oleks vaja ka poe nimetus aktiivseks teha. 


Aga jagage ka enda kogemusi? Kui ehk kellelgi miskit sarnast olukorda olnud?

Share this:

CONVERSATION

9 kommentaari:

  1. Jaa, ma nii pahane, et mulle sellist võimalust ei tulnud :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, no vot :D Aga tegelikult ma pole varem veel nii lolli vabandust üheltki ettevõttelt kuulnud.

      Delete
  2. Milline kummaline suhtumine. Mind ei tee küll ühestki küljest pahaseks see kui mõnele teisele blogijale tehakse mingi koostööpakkumine ja mulle ei tehta. Pigem on teiste üle hea meel :) Küll teeb pahaseks see kui firma ei soovi, et sponsorlus oleks ära märgitud. Ma olen sel teemal varemgi sõna võtnud ja minu meelest on ainult aus kui sellised asjad on mainitud. Olgugi, et paljude jaoks on tegu väärtusetu infokilluga, on see minu arvates lihtsalt...loogiline :)

    ReplyDelete
  3. Issand kui piinlik mul on!
    Mõni aeg tagasi oli blogijatele toodete saatmine jne suhteliselt uus võimalus ettevõttetel jõuda soovitud sihtrühmani. Iseenesest ei ole sellises reklaamimises ju midagi halba, aga kui seda hakatakse tegema niiviisi, siis parem ärgu tehku üldse.
    Õpin ise ajakirjandust ja kommunikatsiooni (kommunikatsiooni suunal) ja ilmselt hakkan kunagi just reklaamide ja turundusega tegelema. Ja ma pean ausalt ütlema, et mul on hea meel, et blogijad (eriti just Eestist) julgevad järjest enam enda blogi kirjutamise "telgitagustest" teada anda. Olen meediakriitiline inimene ja sean väga paljud asjad kahtluse alla, mida loen. Sponsoreeritud või mitte, kui tooted on head, siis pole ju põhjust neist halvasti kirjutada. Ja sellest peakski iga ettevõte alustama. Kriitikat peab oskama vastu võtta.
    Need juhtumid, mis on hiljuti blogijate seas välja tulnud seoses loosimiste ja reklaami jms on väga heaks õppematerjaliks kommunikatsiooni- ja turundustudengitele, kuidas mitte teha (no ja neid analüüse peame me tegema ka seoses teiste inimeste ja juhtumistega). Mul on hea meel, et sa selle postituse kirjutasid.

    ReplyDelete
  4. Hahhaha! Arvasin nii kaua, et ma olen üks neist blogijatest, kellel on õnnestunud ebameeldivaid koostöid vältida ja üleüldse selliseid totakaid situatsioone. Kuni jah selle hetkeni, mil Nufnufile käe andsin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma olin ka siiani samas usu olnud, et oh kõik on kogu aeg nii ilusti laabunud. Aga sinu ja Anna-Elisabethi Nufnufi saagat lugedes, mõtlesin ka, et kuidas küll üks ettevõtte nii madalale langeda saab, sest nii nad küll uusi kliente ei saa, vaid pigem kaotavad neid.

      Delete
  5. Mina pooldan ka seda, et kui on reklaam, siis olgu öeldud. Aga kui palutakse arvamust avaldada, siis see on ju ikka su enda arvamus. Väga kummaline on sõnu suhu panema hakata.... ja veel mis põhjendusel :D Aga no iga reklaam on ju reklaam :P

    ReplyDelete
  6. Issver, kui tobe! Ma oleksin ilmselt suurest pahameelest postituse maha võtnud või trükitähtedega sinna alla kirjutanud, et jah see on sponsoreeritud. Aga tegelikult arvan ma, et selliseid olukorda saab vältida ainult nii, kui blogijad ei lase endale enam pähe istuda ja lõpetavad "heameelest" asjade tegemise. Su aeg on väärtuslik ja sa ei pea seda kulutama selleks, et lihtsalt mingile suvafirmale vastu tulla.

    BOWTIE DIARY

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, olen sinuga täitsa nõus, eks teinekord olen targem, sest ma tõesti ei arvanud, et mõni firma nii nahaalne võib olla. Ja nüüdseks otsustasin tolle posituse ka kustutada.

      Delete

Powered by Blogger.