image2

SMAYLEST|BLOG BY HÄLY KONT

Retsept: Rabarberi kohupiimakook

Rabarberiaeg on juba ammu kätte jõudnud ja ma olen ühtteist ka vahepeal küpsetatud. Üks nendest on mahlane rabarberi kohupiimakook, mis on ühtlasi ka minu üks suur suur lemmik. Ja seda on äärmiselt lihtne valmistada.

Vaja läheb: 1 pakk tordipulbrit, 1 pakk võid, 2dl jahu, 1tl küpsetuspulbrit, 2 pakki kohupiima, 3 muna, 2 dl hapukoort, suhkrut ja 2 rabarberivart.

Sega kokku tordipulber, jahu ja küpsetuspulber ning sega see läbi võiga(ära sulata võid). Kõige lihtsam on see niiöelda lihtsalt sõrmedega läbi näppida, et taigen jääks korralik ja tükiline. 2/3  sellest laota küpsetuspannile. Vajuta see sinna tugevalt ja ühtlaselt. Siis sega omavahel kohupiim, hapukoor, munad ja suhkur. Suhkrut pane maitse järgi nii, kuidas endale paras tundub. Vala segu küpsetusplaadile. Koori ja haki rabarberid ning laota need koogile. Peale raputa veel natuke suhkrut ning seejärel kata kook ülejäänud taignapuruga. 

Küpseta kooki ahjus 250 kraadi juures kuni kook hakkab pealt kuldpruuniks tõmbuma. Katseta ka tikuga, kas kook on seest valmis. Kui kook on pealt juba liialt pruun, kuid segu pole veel küps, siis kata kook fooliumiga, nii ei kõrbe pealne liialt ära. Valmimine võib erinevalt aega võtta, kuna oleneb, kui mahlased rabarberid on, sest küpsemise käigus tulenev vedelik muudab segu natuke vedelamaks.


NB! Kook on parim, kui see on veel mõned tunnid külmikus seisnud. Muidugi ka õrnalt soe kook külma piimaga on imehea, kuid mulle isiklikult meeldib see kook kõige rohkem, kui see on natuke külmikus seisnud.

Share this:

CONVERSATION

0 kommentaari:

Post a Comment

Powered by Blogger.