image2

SMAYLEST|BLOG BY HÄLY KONT

Tudengi kuu kulutused toidule - II osa

Ja ongi oktoober linnutiivul möödunud, mis tähendab aga seda, et on aeg kirja panna kuu teise poole kulutused, mis on seoses toiduga. Kes pole, aga esimest osa näinud, siis seda saate lugeda SIIT.

Esimene uue nädala kulutus tuli juba pühapäva õhtul, kui tulin maalt ja külmikus laiutas hommikusöögi osas tühjus, siis hüppasin kiirelt õhtul ka Selverist läbi. Kokkuvõtted ostsin aga ka muud ebavajalikku ka, kuna Selveris olid laadapäevad, siis näiteks oli tupla ülihea hinnaga, nii et ostsin mõned omale varuks sügavkülma. Muideks see sügavkülma variant on hea, sest kodus olles ma sealt asju ei taha, sest ma ei viitsi oodata, kuni need ära sulavad, aga see eest kooli minnes on hea kotti visata, kuna poole päevaga on ta täpselt selline nagu peab. Ja kas ma olen ainuke kellel on Selveri kohupiima sõrnikute sõltuvus? Ükskord oli mul kõht hirmus tühi ja jooksu pealt oli vaja midagi kaas haarata, aga kuna saiakesed mulle just eriti ahvatlevad ei tundu, siis need sõrnikud tunduis sealt letist kõige söödavamad. Ja oh jummel kui head need on, nii et iga kord kui Selverisse satun, siis pean neid ka kindlalt ostma, nii mu arve oligi lõpuks 5.43 €. 

Õnneks nädala teine poeskäik tuli alles paari päeva pärast. Maale läksin võrdlemisi tühja kotiga, aga ära tulles oli see ikka üpris punnis. Kuna tol hetkel oli veel ajasaadusi - õunad, progandid, peedid, kapsad ja kõik selline kraam, siis oli mul üht teist söögitegemiseks ka olemas. Ja muidugi, kuna taas on ahju kütmise hooaeg, siis kostitab vanaema mind nüüd jälle kogu aeg oma purgilihadega, mis on ooo kui imelised. Praktiliselt on see sama, mis poe konservliha, aga kordades parem. Kuna enamasti ma söön siiksi kanaliha, siis nüüd ekstra minu jaoks katsetas ta oma retsepti ka kanaga ja ka see viib keele alla. Ehk mul on olemas leivapealne ja mulle meeldib tatart tema purgilihadega teha. 

Seega järgmine niinimetatud suur poeskäik oli üsna tagasihoidlik, mis läks mul maksma 4.69 €. Muideks mainin siinkohal ära, et see X-tra jogurt on päris hea. Ostsin selle proovimiseks ja mu üllatus oli suur kui avastasin, et selle 100g sisaldab ainult 11g suhkurt, mis võrreldes teiste jogurtitega on ikka päris hea tulemus. Muidugi poes ma seda üldse ei vaadanud kodus seda proovides mõtlesin, et huvitav kuidas see nii naturaalse maitsega on - tavaliselt kiputakse jogurtites ikka suhkruga liialdama.  Ja ma olen päris pikalt mõelnud neid kookoskremiga küpsiseid proovida, aga mulle need kohe üldse ei meeldinud - mis on iseenesest hea, sest käsi ilmselgelt nende järgi rohkem enam ei haara. 

Esimesel nädalal üheks minu toiduks oli tatar kanaga, aga mida tuli kohe nii palju, et ma sõin seda pea terve nädal, sest ma leidsin, et pole mõtet seda natukest tatratirtsu sinna purgi põhja jätta ju. Tegelikkuses oli seda aga kahe toidukorra jagu. Ja nädala lõpus tegin omale pelmeene, mis mul juba eelmisest kuust sügvakülmas olemas olid. 


Kolmas poeskäik tuli siis veel banaanide ja piimatoodete pärast. Kuigi banaane ostan tavaliselt kuhja korraga, aga eelmisel korral olid kõik nii rohelised ja mina olen see, kellele maitsevad valmis banaanid ehk siis kui nende koor hakkab kergelt pruuniks minema. Ja kui ma juba Kristiines olin, siis maapähklivõi sai mul ka otsa ja minu lemmik pärineb Mark & Spencerist, seega tuli seda ka osta. Nii et alljärgnev ostukorv läks mul kokku 8.53 €.

Ja nagu näete, siis praktiliselt paaripäevase vahega käisin oma hapukoore varu täiendamas. Nimelt söön ma sooja kastet vaid kartuliga. Koorekaste läheb ka riisiga, aga kõige muuga peab mul olema külm kaste ja siiski riisi kõrvale käib ka suurem osa ajast külm kaste, seega hapukoort kulub mul ikka parasjagu. Näiteks ei saa mina sellest aru, kuidas inimesed suudavad süüa tatart sooja kastmega - minu jaoks on see lihtsalt tatra ära rikkumine. 


Aga nagu ikka oli ka muid jooksvaid kulutusi. Seega nagu ikka unustan ma midagi osta, nii et vahepeal tuleb peale tööd ikka poest läbi hüpata. Juurde tuleb veel üks lõuna töö juures ja üks väljas söömine. Ja nende kulutuste summa kolmandal nädalal oli 14.86 €. Seega kolmandal nädalal kulutasin kokku toidule 33,51 €.

Viimasel nädal ma miskit väga palju osta ei tahtnud, kuna teadsin, et nädalalõpus on jälle maaleminek. Seega esmaspäeval käisin poes natuke juur -  ja puuvilju juurde ostmas, kuna plaanis oli teha ühepajatoit (kana oli mul eelenavlt sügavkülmas olemas). Muidugi eksis mu toidukorvi üle pika aja ära ka leib. Purgiliha on lihtsalt musta leiavaga ütlemata hea, seega sai mu musta leiva isu nüüd pikemaks ajaks rahuldatud, kuna viimase viilu sellest sõin alles täna hommikul ära. Aga kuna esmaspäeval oli mul Kopli poole asja, siis käisin ka sealses realiseerimiskeskuses Realiseerimiskeskuses, kus ma ei usukunud oma silmi, kui nägin oma lemmikut teed. Kunagi ostsin seda Pärnus Magazinist, aga mujal pole sed akunagi varem näinud. Lisaks oli talveteele, seal ka sügise oma, mille tahtsin ka ära proovida, aga sügise omas sisaldab liiga palju musta teed, siis see mulle eriti ei meeldi.  Seega see ostukorv läks kokku 5,87 €. 


Jooksvaid kulutusi sellel nädalal oli veel 14,79 € eest, mille sees on koolilõunad ja muud nipet näpet, mis ma söödavat viimastel päevadel enne maaleminekut ostsin. Ja päev enne ärasõitu ma käisin veel kodujuustu juurde ostmas. Nimelt mul oli kodujuustu lõpp kapis ja ei tahtnud seda käest ära lasta, seega segasin selle mooosiga ära ja oligi ideaalne hommikusööks olemas. Ja mina loll olen kogu aeg poest neid väikesed kodujuustusid ostnud, kus moos kaasa on. Kuidas ma küll varem selle peale pole tulnud, et osta suur postik ja ise kodust moosi sisse segada? Nii ma siis käisin omale veel kodujuustu juurde ostmas.

Seega teisel nädalal kulutasin kokku 20,66 €. Tegelikult olin kindel, et maal olles tuleb ka kulutusi, aga esimene õhtu vanaema kutsus enda juurde sööma ja järgmisel päeval oli naaber kartulipudru ja lihaga uksetaga, sest neil oli süüa nii palju tulnud, et nad seda poleks ära süüa suutnud. Muidugi hakkasin kohe samal päeval kokkama ja küpsetasin kooki, et neile miskit vastu viia, aga kogu vajaminev kraam oli kapis olemas, nii et sealt kulutusi juurde ei tulnud. 

Nagu näha, siis kuu lõpu poole muutuvad kulutused tagasihoidlikumaks. Eks nii see kipub ikka olema, et kuu alguses luban omale rohkem head ja paremat ja kuu lõpus on isud rahuldatud ja kulutused vähenevad. Aga kokku  teises kuu pooles kulutasin ma 54,17 €, seega kuu peale kokku kulus raha toidule 118,12 €.

Share this:

CONVERSATION

2 kommentaari:

Powered by Blogger.