image2

SMAYLEST|BLOG BY HÄLY KONT

Book of the month: SWITCHED

Olen juba pikalt kaalunud, et võiks vahel ka miskit raamatutets kirjutada. No siiani see mõteks on vaid jäänudki. Kuid kuna eelmises loosis keegi ka mainis, et võiksin raamatutets kirjutada, siis olengi kaalunud pikemat aega ideed, et tooks teieni iga kuu ühe raamatu või siis kogu seeria. Tänaseks valituks sai siis Amanda Hockingu poolt kirjutatud Trylle trioloogia, mis koosneb raamatutets ''Switched'', ''Torn'' ja ''Ascend''.

Umbes kaks aastat tagasi leidsin esimese raamatu juhuslikult Apollost, tundus huvitav ja ostsin ära. No ja siis oli mul raskusi selle raamatu käes ära panemisega, nii ta mul üsna kähku läbi saigi, aga minu nördimuseks teisi osasid Eestis ei olnudki. Ja sinna paika see trioloogia jäigi kuni selle kevadeni. Nimelt inglise keele loengu raames pidime mingit vabalt valitud raamatut lugema ja see oli esimene mille kodust kaas haarasin. Aga kuna ma vahepeal olin sõbraks saanud Amazoniga, siis saigi kohe järgmised kaks osa tellitud. No ja kujutage ette, kuidas mu päevad möödusid, kui need kätte sain. Muu jaoks polnud enam aegagi.

I have been wondering about talking about some books. But it's always only a thought. But in last giveaway some of you mentioned that I should write about books.Since then I have been thinking about bringing one book or series to you every month. So I hope it will be monthly thing. For today I chose Trylle Trilogy by Amanda Hocking. In Trilogy you can find books Switched, Torn and Ascend.

About two years ago I found Switched from book store and it seemed interesting, so I bough it. And right from the beginning I fell in love with that. And when it happens, it's really hard to but book down. So I only took few day and it as over and unfortunately we didn't have two other books from series in Estonia. On this spring I kind of rediscover the book again, when in English lecture we had to choose some book to read. I was my first choice, but meanwhile I became friends with Amazon, and I didn't even think and next moment other two book were on they're way to me. You could imagine how happy I was, when I got these and obviously I spent my days reading. 

Teile ma räägin üldiselt esimesest raamatust, et mitte liiga palju ette rääkida, kuna muidu ei ole võib-olla nii huvitav lugeda. Sest mulle endale isiklikult ei meeldi, kui liiga palju ära öeldud on.

 Raamat räägib Wendyst, kelle ema üritas teda tappa, kui ta oli kuuene, sest naine oli veendunud, et Wendy on koletis ning pole tema tütar. Sellest ajast saadik on ta üles kasvanud koos oma venna Mattiga ja tädi Maggiega, kuid siiski ei sulandu ta kuskil sisse, mistõttu on nad korduvalt elukohti vahetanud. Nagu ka ilmneb, siis poegi Wendy inimene, vaid troll. Kuid ei, nad ei näe välja nagu Norra trollid, vaid ikka nagu inimesed ning lisaks on neil ka maagilis võimeid. Tuleb välja, et Wendy on peale sündi haiglas ära vahetatud ja raamatus seisab ta silmitsi oma uue eluga, kui ta viiakse tagasi trollide jaoks eraldatud kuningriiki nimeg Trylle. Trylle jaoks on Wendy äärmiselt tähtis, sest ta on printsess, mis tähendab, et tulevikus peab tema kuningriigi juhtimise üle võtme. Raamatust võib leida nii armastust, draamat kui ka võitlust.

Teises ja kolmandas raamatus Wendy saab rohkemat teada ka oma isa kohta ning raamat keerleb selle ümber kuidas ta kõik selle vastu võtab, võitlusest heade ja halbade vahel ning sellest, kuidas Wendy peab tegema otsuse, millist kuningriiki ta juhtida tahab. 

Mostly I will talk about first book, since I don't want to give away too much, because maybe then I won't be that interesting to read. 

Book is about Wendy, whose mother tried to kill her when she was six, because she was convinced she is monster and isn't her daughter. Since then she grew up with her brother Matt  and aunt Maggie, But she won't fit in everywhere. So it appears that Wendy isn't human, she's a troll. No in there trolls aren't like Norwegian troll, they actually look like humans and some of them also have magical powers.  Wendy was switched at birth and now shes facing with her new life in Trylle, which is compound for trolls. She is the princess of the Trylle, which means that one day she has to rule the kingdom. In the book you can find love, drama and action as well.

In second and third book you get to know Wendy more, since she's facing the truth about her father and books are about shes accepting all of this. There are battles between good and bad and Wendy has to make a decision which kingdom she will rule.


Mulle meedldib väga Amanda Hockingu kirjastiil, see on kuidagi nii kergesti vastuvõetav ja sa ei pea kordagi mõtlema, ah see on nii igavalt kirjutatud, et keeraks paar lehte edasi. Ja pean ära ka mainima, et raamatute kaanekujundus on super. Kaaned ise katsudes nii pehmed ja need värvlised silampaistvad elemendid teevad kujunduse eriti ilusaks. Oh ja kui leidub neid, kes inglise keeles ei loe, siis, esimene raamat on ka eesti keeles olemas. Kuidas tundub, kas tahaksite edaspidigi selliseid postitusi?

I really like Amanda Hocking writing style. It's so easy to read and you never thing that ''Oh, it 's so boringly written that I will go few pages ahead''. And also I really love the design of book covers. If you touch these, they are soft and these colorful elements give the perfect final touch to it. How it feels? Do you want more posts like this?

Share this:

CONVERSATION

2 kommentaari:

  1. Mina sooviksin kindlasti selliseid postitusi ka edaspidi näha :)

    ReplyDelete

Powered by Blogger.