image2

SMAYLEST|BLOG BY HÄLY KONT

Mis annab sulle õiguse kedagi koledaks nimetada?

Mis annab inimesel õiguse kedagi koledaks nimetada? Tänane juhtum läks kohe eriti hinge, mistõttu jäin sellele veel pikemalt mõtlema ja otsustasin selle ka kirja panna. Ja siinkohal ei tee ma juttu inimestest, vaid hoopis loomadest. 

Kui sa kuuled kõrvalt, kuidas keegi nimetab su kassi jubedas ja koledaks, kuna ta on ühest silmast pime, siis teeb ikka haiget küll, sest minu jaoks on ta ju siiski minu pehme armas karvapall ja kuidas muudab kassi olemust see, et tal üks silm haige on? Ei muuda ju.  Seda enam kui inimene veel teab, et ta korraliku pere koduloom, kes on lihtsalt elu hammasrataste vahele jäänud.

Ütlemine tuli siis sellest, et naaber kutsus kassi ja minu kass läks ka loomulikult kohale, kui ju kutsutakse ja siis kukuti teda kõssitades minema peletama ja samas lapselapsele rääkides, küll on ikka üks kole kas, kellel on silm haige ja kellest tuleb eemale hoida.  Ja millepeale lapselaps siis loomulikult vastu: ''On jah üks hirmus kole kass.'' 

Ja mõelda siis, et vanaema on lapselapsele selline eeskuju. Ja tahest tahtmata jäi mõtlema faktile, kus kohas tulevad inimesed, kes loomi hülgavad või või halvasti kohtlevad. Kas ma oleks pidanud kassi ära hülgama, kui ta pimedaks jäi? Kui palju loomi jääb ehk sellise elukasvatuse tõttu koduta või jääbki varjupaika armastavat pere ootama, kes ta endaga koju viiks. Sest eks ikka eelisjärjekorras võetakse koju loom kes on välimuselt täiesti terve.

Võib-olla paljude arust ei ole see just teab, mis suur asi, aga minu jaoks oli, mistõttu tahtsin selle ka kirja panna, sest see ei ole esimene juhtum, kuid sel korral piirdus asi õnneks vaid sõnaliselt.

Share this:

CONVERSATION

4 kommentaari:

  1. Tõesti teeb meele kurvaks see juhtum ja paljud teised sarnased, ei ole ju loom süüdi selles mis temaga juhtunud on, seda enam ei ole õigust öelda kole. Ta on eriline ja tubli võitleja. Sellised inimesed on ise koledad, koledad oma hinges. Ole tubli ja pikk pai karvapallile :)

    ReplyDelete
  2. Kurb olukord. Armas kass muidu :)

    ReplyDelete
  3. Nii nunnu kiisu! Iga kass on ilus, näiteks minu eelmisel kassil oli kõrvast naksatud :D

    http://tsikabuum.com/

    ReplyDelete

Powered by Blogger.