image2

SMAYLEST|BLOG BY HÄLY KONT

Retsept: Riisi pajaroog // Rice wok

Ime on juhtunud ja mul on täna lausa täitsa vaba päev, aga nagu sellistele päevadele kohane, siis on loomulikult päev läbi sadanud. Ja ei osanud ma selle päevaga suurt muud peale hakata ehk pool päevas istusin ma youtubes ja siis hakkas nagu kõht ka tühjaks minema ja isu oli millegi väga hea järele, aga miski, mis ei oleks nii selline igapäevane ja tavaline. Nii ma siis ühe riisi pajaroa kokku keerutasingi. Kui suurema osa ajast ma põhimõtteliselt segan riisi kokku hakkliha ja tomatipastaga, siis täna nägin ikka rohkem vaeva, et asi oleks ikka erilisem.

There have been a miracle and I have a totally I-don't-have-to-do-nothing day. But it was too good to hope that the weather would be good as well. Oh no, it have been raining whole day, so I didn't know what to do, since I had plans to spend my day outside. So half of the day I spent on youtube and then it was obviously time to eat something. I wanted something special - so when usually I mix rise up with some tomato paste and meat then today I decided to one proper rise wok. 


Sul läheb vaja: 350-400g riisi, 400g hakkliha, purk konservube, üks porgand, 1 klaas külmutatud herneid, pool sibulat, 1.5 klaasi tomatiletšot, natuke soola.

So you will need: 350-400 g of rice, 400g of minced meat, one can of beans, one carrot, 1 glass of frozen peas, half an onion, 1,5 glass of tomato paste and some salt.


Pane riis keema ning peale riisi valmimist kurna see ning jäta natukeseks tahenema. Keeda samal ajal paar minutit porgandikuubikuid ja herneid, seejärel pruunista need koos sibulaga pannil. Järgmiseks lisa pannile ka tomatiletšot ning hakkliha ja hauta kuni liha on küps. Kõige lõpuks lisa segule ka konservoad ning maitsesta soolaga ja hauta segu veel mõned minutit. Lõpuks lisa kogu segu riisi sekka ning vajadusel maitsesta rooga veel soolaga. Ja valmis see ongi. Serveerimiseks võid kõrvale teha näiteks hapukoore kurgi salatit.

Boil the rise and when it's ready, strain it and let it be for few minutes. On the same time boil carrot cubes and peas for few minutes and then saute them with onion. Next add the tomato paste and minced meat and braise it until meat is ready. For the last thing add canned beans and flavor it with some salt and let it braise for few more minutes. Then mix it up with rise and if still needed add some more salt. And it's ready. For example you could serve it with cucumber and sour cream sauce.

Share this:

CONVERSATION

0 kommentaari:

Post a Comment

Powered by Blogger.