image2

SMAYLEST|BLOG BY HÄLY KONT

Kas sa lähed trenni või moeshowle?

Ükspäev tuli kursakaaslastega jõusaalidest juttu ja sellest, kuidas osad naised seal rohkem niiöelda esinemas käivad. Ütleme nii, et minu jõusaali kogemused piirduvad tavalise kooli jõusaaliga, mistõttu mul väga ettekujutust polnud, mis seis siis praegu reaalselt spordiklubide jõusaalides on. Sest no kooli omad on nagu nad on, kõik on oma tavalistes trenniriietes ja ei pööra tähelepanu sellele, kui ilusad nad seal välja näevad. 

Naljaga sai siis seda veel mainitud, et keegi neist ei julgegi oma mehi trenni saata, sest pidid need olema täis naisi, kes käivad rohkem oma tagumikku eksponeerimas kui trenni tegemas, mida siis kõik mehed jõllitama jäävad. Nõustusin sellega, et eks mõned sellised ikka leiduvad, aga kui palju just neid on, selles osas ei osanud kaasa rääkida. Aga täna nähes buduaaris teemat trennipükste ostmise kohta, kus olid välja toodud sellised lehed nagu Gekko ja Bona-Fide ja nende kaubavalikut nähes tekkis küll küsimus, et miks naised trenni üldse lähevad? Sest seda kaubavalikut nähes on tunne, et trenni eesmärgil sinna küll ei minda, vaid pigem oleks tegu nagu enda eksponeerimise või kaubavalikuga.

Tean, et aja jooksul on kõiksugu riietumiseetika muutunud ja mina olen ilmselt kinni veel vanas ajas ja riietuse poole pealt eelistaks ikkagi miskit katvamat, mis keha kohe sellisel kujul ei eksponeeriks. Vahepeal oli hirmus popp oma tagumikku kükkidega treenida ja see suuremaks saada, aga nüüd on lisandunud veel need toreda lõikega püksid, mis seda veel rohkem esile toovad. Olgu ma saan tänavapildis veel kuidagi nendest pükstest aru, sest kui sul on väike tagumik ja tahad sellel volüümi anda, siis mis seal ikka. Aga trennis? Selle koha peal lendleb õhus küll hunnik küsimärke. Kas tõesti on seda vaja? Kas tõesti on naiste väärtushinnangud nii madalale langenud, et peab ennast trennis sedasi eksponeerima, et suurem osa mehi sind mokk töllakil vahtima jäävad? 

Kui mingi aeg tundus, et see bimbode meri hakkab tagasi tõmbuma ja kõiksugu jubedad võltsküüned ja kohutavalt paigaltadus juuksepikendused hakkavad pildilt kaduma ja naisad on hakanud end väärtustama pigem sellisena, milliseks nad loodud on, siis noh nüüd on see maania vist tagasi. Sest no sellise riietusega ja täismeigiga trenni minna ei ole just normaalne. Nendest ettevõtetest ja tootjatest ma saan täiesti aru. Kuna ise üha rohkem rõivaala tootmismaailmas sees elades saad sa põhimõtetest aru, miks midagi tehakse. Ja kui müüb, siis miks mitte toota. Aga ma ei saa aru neist naistest, kes neid ostavad. Võib-olla olen oma arvamuselt osade suhtes ülekohtune, aga sellised asjad riivavad silma ja tekitavad paratamatult eelarvamusi. Jah sa ei pea kandma mingeid kottis dresse, millega pigem koduseinte vahel liiguks, aga retuusid võivad olla ju täiesti tavalised, mis ei rõhuta su iga kehaosa. 

Mina kannaks meeldeldi esimesi pükse trennis, teised oleks ka veel igati okeid, aga need viimased tekitavad juba küsimuse, et miks ometi? Ja no seal eelpool nimetatud lehtedel võib veel hullemaidki näha. Antud pildid on pärit pinterestist.

Share this:

CONVERSATION

4 kommentaari:

  1. Mina näiteks armastan värve ja tänu sellele on ka enamus minu trenniriided väga värvilised. Kas need on mul sellised, sest ma tahan end teistele näidata, et vaadake vaadake? Ei. Ongi lihtsalt, sest mulle meeldib ja nö tavaelus ma ei saa selline vikerkaar oma riietusega olla :D
    Lisaks sellele, et sina eelistad trennis ehk veidi lohvakamaid pükse. Mina näiteks ei tahaks selliseid absoluutselt kanda, mis sul esimesena seal pildil näidatud. Lohvakad, higilaigud paistavad välja ja ilmselt ka veits paksud trenni tegemiseks. Liibuvad on head mugavad ning lasevad kenasti ka õhku läbi.
    Ma saan muidugi aru, et ongi teatud hulk naisi, kes käivadki end seal näitamas ja eputamas. Mina isiklikult selleks ei käi trennis (kui ma neil harvadel juhtudel jõusaali üldse satun). See, et mul on trennis seljas liibuvad riided või tagumiku kumerusi rõhutavad püksid, see las jääda igaühe enda südametunnistusele, et kui palju passivad :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Värvid on ka igati okeid, ma olen lihtsalt miskipärast järsku hallide pükste austaja :D aga just kui ma nägin täna neid pükste: http://bona-fide.ee/toode/push-up-blue-sky/, siis ma mõtlesin küll, et no püha müristus, miks selliseid trennis käimiseks küll vaja on.

      Delete
  2. Kust neid Nike pükse võiks leida, mis on esimesel pildil?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kahjuks jään vastuse võlgu, kuna pilt pärineb pinterestist. Kuid nike enda lehel on müüa tooteid, mis ehk sarnanevad pisut nendele. http://store.nike.com/us/en_us/pd/gym-vintage-womens-capris/pid-10999872/pgid-10968915

      Delete

Powered by Blogger.