image2

SMAYLEST|BLOG BY HÄLY KONT

Pagulane valmis?

Tahate teada, kuidas saaksid ühistranspordis üksi istuda? Ja ma räägin siinkohal sellest, kui su kõrval on koht täiesti vaba. Igatahes nipp on imelihtne. Piisab kui kirjutad messengeris inglise keeles ja ei julge keegi su kõrvale istuda :D 

Läksin mina eile hommikul tööle ja istusin aknapoolsele istmele, seega minu kõrval koht jäi tühjaks. Järgmises peatuses tuli peale vanem naine, kes jooksis minu kõrval oleva vaba koha poole ja asetas oma kotid kiiresti sinna. Siis aga jäi mu telefoni vaatama, kus mul oli parasjagu just inglisekeelne vestlus pooleli. Mutike vaatas mu telefoni, vaatas oma ostukotte, vaatas uuesti mu telefoni ja korjas oma kotid kibekiirelt kokku ja astus paar sammu edasi ning jäi pigem püsti seisma.

Täielik tipptase -  piisab vaid inglisekeelsest suhtlusest, kui vanem generatsioon arvab, et oled ilmselt pagulane, sest nende jaoks on kõik välismaalased peale soomlaste pagualased ju. Kõige naeruväärsemaks teeb asja, et mutike tuli peale peatusest, kus on mitu suurt ühiselamut, kus elab väga palju välismaalastest üliõpilasi. Aga mis seal ikka teha, kui oled küllaltki põhjamaise inimese välimusega, aga oskad lisaks eesti, vene või soome keelele soravalt veel mõnda muud keelt, siis oled vanemate inimeste jaoks pagulane valmis.


Tegelikult vahepeal on mul välisüliõpilastest lausa kahju, kui arvestada, kuidas vanem generatsioon või isegi paljud nooremad neisse suhtuvad. Sest ikka ja jälle nähes mõnda natuke tumedama nahaga inimest võid jälle kuskilt kommentaari kuulda, et näe pagulane. Aga õnneks leidub ikka neid ka, kes neisse hästi suhtuvad. Näiteks ükspäev üks vanem vene naine oli küll äärmiselt vaimustuses, kui tume kutt tema taga järjekorras seisis :)

Share this:

CONVERSATION

2 kommentaari:

  1. Teinekord kirjuta jutu sisse ka "Allah" vms ja vaata, kas mutike jookseb bussist kohe välja või mitte :D.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.