image2

SMAYLEST|BLOG BY HÄLY KONT

Kui nutitelefonist on saamas lauatelefon

Teate ju küll kuidas riiete puhul ikka öeldakse, et mood kordub mingi aja tagant. Tundub, et seda võib varsti öelda ka telefonide kohta. Mäletan kui saime kunagi esimese mobiiltelefoni, mis oli ikka jube suur ja raske. Aga põhiline oli ju toohetk siiski see, et sul on telefon, mida sa said kaasas kanda, nii et olid ka kodust väljaspool saadaval. Siis hakkasid need aga üha väiksemaks muutuma ja ühel hetkel oli olukord, kus oli eriti popp see, et mida väiksem telefon sul on, seda parem. Äkki keegi mäletab neid imepisikesi Simenseid, mis kunagi popid olid.

No tegelikult nüüd tagasi vaadates oli nende telefonide välimus selline nagu see oli, aga vähemalt aku pidas vastu ja mina oma tolle aja telefone pidin umbes kord kahe nädala jooksul laadima. Luksus missugune ju. No siis hakkasid need tasapisi jälle suuremaks minema, siis kui see muusikatelefonide ajastu peale tuli. Aga siis pidas aku ka ikka hea nädala aega vastu. Aga no nüüd need nutitelefonid ajavad vahel ikka vihale küll.

Tegelikult mu esimese nutika aku oli isegi päris hea. No see oli sealt nutikate algusaegadest ikka Samsung Galaxy Ace. Ja see püsis üldiselt ikka üks viis päeva täis. Tegelikult on see endiselt täiesti töökorras, aga kuna siis hakkas Android oma versioone järsku nii rutakalt uuendama, et lõpuks mul pooled äppid korralikult enam ei töötanud ja paljusid, mida kasutada oleks tahtunud alla laadida ei saanudki, sest no Androidi versioon oli lihtsalt liiga vana. Siis ostsin omale Asuse Zenfone 4 ja  ega sellel ka alguses miskit häda polnud, esimene pool aastat püsis aku nii kolm päeva täis ja sealt edasi siis vahel ka mõned päevad, kui eriti ei kasutanud. Aga viimasel ajal on aku ikka korralikult streikima hakanud. 

No ja siis ma jäingi mõtlema, et mul oleks nagu jälle lauatelefon. Üks hommik enne rongile minekut võtsin aku laadimast ja selleks ajaks kui ma Tallinnasse kooli jõudsin oli mul akut järgi vaid 50% ja ma olin seda kasutanud ainult korraks meilide üle vaatamiseks. No olin täiesti veendunud, et õhtuni peab see siis ikka vastu aga kella viieks oli aku täiesti tühi. Varasemalt oli mul töö juures kapis akulaadja ainult igaks juhuks, kui äkki saab mõnikord seal aku tühjaks, aga nüüd on raudne reegel, et tööl olles tuleb see kindlasti laadima panna. No vaikselt meenutab mu nutikas mulle juba seda uuema versiooni lauatelefoni, millega vahepeal saad ringi käia, aga kui parasjagu ei räägi,siis peaks see ikka vooluvõrgus olema. 

Nii ma siin mõtisklesingi, et oleks nagu uut telefoni vist jälle vaja, aga praegune on ju mul olnud ainult natuke üle aasta ja natuke nati on juba uut ostma tormata. Ja uue aku soetamine selle puhul on ka parajalt keeruline, kuna sellel telefonil on sisseehitatud aku. Ja mina veel mingi aeg mõtlesin, miks inimesed omale akupankasid ostavad. Et nutika aku ju nii kehv nüüd ka ei ole, et päevagi vastu ei pea. Aga võta näpus, ei pea jah. Seega oleksime nagu lauatelefoni ajastusse tagasi jõudnud, vahe on lihtsalt selles, et need on vedi nutikamad.

Pilt: tumblr

I quess all of you now the phrase that fashion is repeating itself. Seems like soon we can say it about the phones as well. I remember when my mom bought her first cell phone and it was so big and heavy. But at least we had cell phone and were available outside of home too. But then they were getting smaller and smaller. And the smaller one you had the better it was. Maybe you remember these tiny Simens ones. These were so cute.

But now thinking back on these phones they looked kind of funny, but at least these had a battery which stayed full for about two weeks.  I was total luxury. But when these music cell phones got popular they were getting bigger again. But still battery lasted for pretty long time. But now these smartphones can make you really angry when the battery life is ending so quickly.

Actually my first smartphone battery was really good and it stayed full about five days. It was more form time when smartphones started to get popular. I had Samsung Galaxy Ace and it's still working, but then Android started to renew itself so quickly that lots of apps weren't able for my phone and so on. So I needed new one, then I bought Asus Zenfone 4 and in the start it was quite good. Battery lasted for three or sometimes even for four days. Then in the end of the year I noticed that I have to charge it almost every day. 

One day when I carged it in the morning and when I finally arrived to Tallinn half of the battery was gone and I only checked my mail for a second. Then I tought that it will last for at least to the end of the day, but it was totally out by five o'clock. And then I tought that it's like a desktop phone again. Earlier I had charger at my work place just in case when sometimes battery ends while being at work, but now it's sure that when I get to work I have to charge it anyway. So it already reminds me thes newer desktop phones with what you can walk around the room, but when you end the call you have to but it back on a stand. 

Now I have been thinking that I need new phone again, but this one I have had a little bit more than a year so it's not that old and seems weird to buy new one.  And just to buy new battery is kind of difficult since this phone has built in battery. And while ago I thought that smartphone battery isin't that bad that it even would last for a day. So I didn't understand why people needed battery banks.  So it kind of reminds me the time when we used desktop phones, but these ones are little bit smarter.

Share this:

CONVERSATION

0 kommentaari:

Post a Comment

Powered by Blogger.