image2

SMAYLEST|BLOG BY HÄLY KONT

Natuke lobajuttu

Jälle on siin tükk aega vaikus olnud. Kool on küll läbi ja võiks arvata, et aega nüüd jagub, aga kuidagi on see  juba nii lennanud, et ongi kohe pool juunit juba läbi. Ehk siis tegelikult kooli lõpp on endaga palju elumuutusi kaasa toonud. Esiteks siis nüüd kohe juunis asusin tööle ka erialases valdkonna ehk jäin poole kohaga tööle ka ettevõttesse, kus ma ma lõputöö tegin. Ja eks mul on peas mõlkunud ka mõte, et teine osa tööst ka välja vahetada. Sest praegust klienditeenindaja tööd saaks mul nüüd oktoobris kolm aastat täis ja eks ta on ära tüütanud küll. Enam ei ole seda, et lähed hommikul reipalt tööle, nüüd peab ennast väe võimuga voodist välja ajama, et õigeks ajaks tööl olla. Tahaks, et oleks see elevus nagu siin veel pool aastat tagasi oli, et lähed ja teed tootepaigutusi, teenindad vahepeal kliente ja siis sahmerdad jälle saali peal ringi. Praegu nagu pole tahtmist seal mitte miskit teha ja seetõttu tunduvad ka tööpäevad ilmatuma pikad. 

Teiseks jõudis lõpuks kätte ka see kauaoodatud elukoha muutus. Jah, ma leidsin omale lõpuks korteri, mis on puhas, korralik ja tegelikult üpriski ilus ka. No kardinad ei ole üldse minu maitse, liiga roosamanna ja sitsi satsiline, aga see on kõige väiksem probleem, kuna neid on ju kõige kergem välja vahetada. Peaks ütlema, et venelastel on maitset. Kõik korterid, mida ma varem vaatamas olin käinud, olid eestlaste omad ja mitte just kõige paremas seisukorras, aga kui vaadata neid Lasna kortereid ja mu praegust, siis venelased nagu julgevad panustada korterisse, mille nad välja üürivad. 

Aga korteriga lihtsalt kuidagi läks õnneks, nii et juuni alguses laupäeval tulin vaatama ja juba uksest sisse astudes olin ma täiesti kindel, et selle korteri pean ma saama. Muidugi paljud tuttavad imestasid, et ütlesin kohe oma soovi ära, ega võtnud mõtlemiseks aega.  Aga nii paljud, kes mul siin korra juba käinud on, siis saavad sellest nüüd aru. Esiteks muidugi selle korralik väljanägemine ja teiseks see, et küte on arvesti alusel ehk küttekulud on tunduvalt väiksemad kui muidu mul üürikates olnud on. Eks peamiselt kolimise tõttu siin jälle suur vaikus haigutanud ongi. Sest kui laupäeval sai vaatamas käidud, siis pühapäeval kolisin juba sisse ja õhtuti vaikselt paigutasin asju kappidesse ära ja nüüd ongi päris mõnus kodune tunne juba. 

Ma ei tea kuidas teiega on, aga mulle pakub tohutult rõõmu see, kui ma saan minna poodi kodusisustuse peale raha kulutama. Nagu, kes on õnnelik, kui ta saab raha ära anda? Mina! Kuna siin on mul voodi hästi lai, nii et kõik mu linad olid väikesed, siis ma olin nii elevil, kui sain omale lina ja vannituppa põrandamatti ostma minna. Ja nüüd tahaks järgmisel vabal päeval või õhtupoolikul omale kardinaid otsima minna. Ja muidugi telekaost ootab mind ka veel ees, aga selle lükkan pigem suve lõpu poole, kuna siin enne augustit mul niikuinii suurt vast aega pole, et seda vaadata. 

Nii ja kolmandaks ma ootan juba suure elevusega juulikuud, sest juba kuu aja pärast sõidan ma Makedooniasse. Kui töökaaslane pakkumise tegi, et kas ma tahan ka liituda, siis ilma pikemalt mõtlemata andsin jaatava vastuse, sest iga päev just sellised võimalused sülle ei kuku. Tavaliselt olen ma muidu sedasorti inimene, kes kaalutleb pikalt, enne kui mingi otsuse vastu võtab. Seega plaan oli teada juba varem, aga ma ei julgenud miskit enne hõisata, kuid kuna nüüd on meil lennupiletid olemas, siis tähendab ka seda, et minek on kindel. Ainult bussipiletid Riiga vaja veel ära osta. Lisaks võtsime me minnes sellise lennu, et saame päeva ka Instanbulis veeta ja tagasitulekuks võtsime ka lennu päev hilisemaks, et saaksime peale projekti lõppu veel kohapeal ka rohkem vaba aega veeta. Kuna tegu on Erasmuse noortevahetusega, siis on see lisapäev väga asja ette. 


Ah, ma olen nagu elevil kutsikas praegu ja juba vaikselt mõtlen, mis asju kaasa vaja võtta on. Ma nii ootan juba reisi ja samas ka seda, et meil on võimalus nii paljude uute inimestega tutvuda. Muidugi see viimane rõõmutatntsu gif annab eriti hea ülevaate sellest, milline oli minu emotsioon peale seda, kui piletid ära ostsime. 

Share this:

CONVERSATION

2 kommentaari:

  1. Kas sa oskad soovitada, kust ilusaid kardinaid osta? Vaja ka üürikas kardinad välja vahetada ja pole kunagi elus pidanud kardinaid ostma. :D Kas Jyski omad on näiteks okeid?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teatud Jyski omad tuduvad isegi üsna koraalikud, aga Jyskiga on see jama, et enamus valikust seal on aasadega, kuid mul on seda varianti, mis jookseks siini sees, seega selles valikus pole ma seal väga midagi näinud. Muidugi üks variant on aasad ära kõigata ja siini jaoks vajalik riba ise külge õmmelda. Aga minu puhul on siis juba parem variant osta täpselt meelepärased kangad ja ise kardinad valmis õmmelda, sest tegelikult on see ääretult lihtne. Muidu mul pole ka midagi erilist silma hakanud. Samas maale saime jällegi Jyskist väga head pimendavad kardinad, aga see jookseb ka paraku kardinapuu peal. Ise mõtlesin muidugi veel ebays ja aliexpressis ringi uudistada. Muidugi kui oled suuteline ka rohkem maksma siis Hemtexsis on tegelikult väga ilusaid kardinaid ja sooduka ajal võib sealt need sealt ka teinekord päris hea hinnaga saada. Muidugi võid ka veel näiteks Uuskasutuskeskusesse või Humanasse pilgu visada, neis on ka teinekord päris häid leide.

      Delete

Powered by Blogger.