image2

SMAYLEST|BLOG BY HÄLY KONT

Komeedikook

Mõtlesin, et ole teiega ammu ühtegi retsepti jaganud, nii, et oleks vast aeg tuua teieni see imehea kook, mida aastavahetuseks tegin.

Sul on vaja: 1 pakk teeküpsiseid, 4spl hapukoort, 3 muna, 1dl suhkurt, 2 dl hapukoort, 400 g kohupiima, 300 g komeedi komme

Purusta küpsised kaussi ja htlaseks massiks 4 spl hapukoorega ning suru see lahtikäiva koogivormi põhja. Seejärel vahusta munad ja suhkur  ning lisa hapukoor ja seejärel kohupiim. Segu lisa veel umbes 250 g komeedi kommi tükke. Vala segu vormi ja küpseta 180 kraadises ahjus 35-40. Selline aeg on antud retseptis, kuid ma tegin kooki ahjuküttega pliidi ahju, siis kraade ma kontrollida kidagi ei saa ja küpsetasin lihtsalt seni, kuni midagi enam varda/tiku külge ei jäänud. Kui kook ahjust välja võetud lisa kohe peale ülejäänud 50g kommitükke, et need saaksid ilusti pisut sulada. Kui kook on jahtunud, aseta see veel mõneks tunniks külmkappi, siis on tulemus kohe eriti hea. 



Share this:

CONVERSATION

2 kommentaari:

  1. näeb väga isuäratav välja, peaks isegi proovima :)
    Aga tahtsin veel küsida, et millist kohupiima sa kasutasid? Eelmine kord, kui ise kooki tegin, siis jäi kohupiim ikka vedel, olenemata sellest, kui kaua ma seda seal ahjus hoidsin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Üldiselt kasutan Ricotta kohupiima või kui näed et kohupiimamass on liiga vedel ja kardad, et see ära ei küpse, siis võid pisut mannat juurde segada või siis hästi natuke tärklist, ütleme et sellise koguse peale paneks ma kuskil väiksema supilusikatäie tärklist. Või teinekord võib ka asi olla hapukoores, ise kasutan kookide jaoks 20% kuna 10%-ne võib vahel ikka täielik vesi olla.

      Delete

Powered by Blogger.