image2

SMAYLEST|BLOG BY HÄLY KONT

Riidest kott kui moeasi?

Üha enam ma mõtlen, miks inimesed riidest kotte üldse kasutavad, kui nad koguvad ikka tonnide viise kilekotte. Riidest kotid tulid ju kunagi selleks, et vältida kilekotide kasutamist. Sul on juba üks, kaks või isegi äkki kolm kotti, mida saad ikka ja uuesti kasutada ilma loodust reostamat. Aga siis hakkasid need kotikesed ikka ühe ägedamate disainidega välja tulema, nii et nüüd vaatad, et inimesel on see juba pigem moe pärast, kui praktilisel eesmärgil. Sest see on ju nii ägeda disainiga! Jah, ka mulle meeldivad igasuguste ägedate piltidega kotid ja mul on neid ka üksjagu, kui siiski täidavad nad eesmärki selles osas, et ma ei kasuta enam eriti kilekotte. Teinekord ununeb ehk maha, siis tuleb ikka kilekotiga leppida, seega minu jaoks on täiesti arusaadav see, kui inimene võtab kilekoti, sest tal ei ole muud või on teine kott juba täis, aga et võtta see selleks, et kõik asjad sinna sisse eraldi kilekottidega panna on ikka täitsa jabur.

Alustame siis äkki memmekesteks - kõik on omele uhked ostukotid muretsenud. Kasutavad neid ka ostude jaoks, aga kõik asjad seal sees peavad olema kilekottides. Ostavad oma imepisikese vidina ja kui küsid lihtsalt viisakusest kas ta kilekotti ka soovib, sest eks veidi ebaviisakas on seda mitte pakkuda, kuid no eeldad juba, et vastuseks tuleb ei. Aga oh, selle asemel vaadatakse siis mõrvarliku pilguga, et mis loll küsimus see veel on, loomulikult et tahan ja et kõik asjad ikka eraldi kotikestesse saaks. Ja siis küsitakse veel otsa kuhu nad minu arvates oma asjad siis panema peavad. Vot sel hetkel ei tea kas nutta või naerda. Endal neil on ju vanust ja seevõrd ka elukogemust küll, aga miskipärast mõistus ei taha kuidagi olukorrast aru saada. 

Suhteliselt tihti on nende memmekeste seas ka venelasi. Pakud kilekotti eesti keeles, vene keeles, soome keeles, inglise keeles ja korra igaks juhuks veel vene keeles  - aga ikka ei mingit vastust. Eks eeldad siis, et ju ta siis ei soovi, kui tal ostukott ka niikuinii kaasas on. Makstakse oma asjad ära ja siis jäävad otsa vaatama - A paket. Nu paket, paket - ma küsisn ju vähemalt kümme korda seda juba. 


Teised on noored oma kangast kottidega, millel on imelised disainid, aga disainielemendiks nad neil jäävadki, sest selle asemel ostatakse hoopis kilekott ja käiakse siis lõpuks kümme kilekotti näpu otsas, aga õlal ripub tühi kotike, kus heal juhul on sees veepudel. Muidugi ei saa kategoriseerida, et kõik sellised on, kuid selliseid on viimasel ajal ikka väga palju silma jäänud.

Võib-olla olen mina oma endiselt vanade arusaamadega ja ehk oleme tagasi loodust hävitavasse ajastusse tagasi läinud. Aga mis eesmärgil teie riidest kotte kasutate? Lihtsalt iluasjana või ikka praktilisel eesmärgil?

Share this:

CONVERSATION

3 kommentaari:

  1. Kasutan samuti riidest kotti. Samas tomatid-banaanid panen alati igaks juhuks läbipaistvasse kilekotti, kipuvad lödiks minema. Ja piimaga olen viimasel ajal sama teinud, aegajalt pakid lekivad. Koju jõudes lähevad need samad kilekotid kasutusse prügikottidena, sest prügi väga palju ei teki ja siis saab enne haisu tekkimist prügi ära viia, pole mõtet suuri kotte kasutada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Need õhukesed kotid on tõesti suhteliselt möödapääsmatud, kuid pidasin neid paksemast materjalist kilekotte silmas. Ehk oleks pidanud end pisut paremini väljendama. Aga näiteks üks naine ostis ükspäev pisikese satiinpaela rulli ja tal oli ilmtingimata vaja sellelenkilekotti ümber, kuigi riideat kott oli kõiksugu muid praktiliselt tühje kotikesi täis. :D

      Delete
  2. Tõsiselt lõbus postitus. Pole tükk aega naerda saanud. See vene memmekeset koht oli üle prahi. Ma ise olen ka igast kangast kotte kokku ostnud ja poes siis ikka kasutan, kuid vahel unustan nad kõik koju ja pean ikka kilekoti ostma. Mingi aeg olid müügil eriti ägedad hallid, villast kotid ja siis nägin üht naist, kes sellist käekoti asemel väga stiilselt kandis.

    www.stellarium.ee

    ReplyDelete

Powered by Blogger.